Bett rehabilitering

Bett rehabilitering

Bett rehabilitering

Med bett rehabilitering menas att återskapa ett fungerande bett. Vi är vana vid att hjälpa patienter som har stora problem eller tycker det är otäckt att gå till tandläkare med sina besvär.

Sluta gnissla, börja sova!

Tandpressning/Tandgnissling

Ibland kan tillvaron vara väldigt stressig och leda till olika besvär i huvud/hals regionen. Exempel på indikationer för en bettskena är tandpressning, tandgnisslig, spänningshuvudvärk på morgonen och värk i käkled och tuggmuskulatur. Brukar du vakna med huvudvärk? En bettskena hjälper inte mot stress, men mot spänningar i käkarna och den hjälper musklerna att slappna av.

Det finns två olika bettskenor:

  1. Mjuk bettskena: som hjälper mot tandpressning.
  2. Hård bettskena: som hjälper mot tandgnissling.

Mer info får ni vid utlämning av bettskenan som bland annat skötselråd och användning.

Nu ge dina tänder ett lugnare nattliv.

Snarkning

En snarkskena (antiapneskena) kan vara en lösning för den som lider av snarkning och eller andningsuppehåll.

För att kunna få en sådan behandling måste en noggrann utredning göras. Behandlingen är ett samarbete mellan tandvård och sjukvård.

Skenan vidgar andningsvägarna

Snarkskenan är individuellt utformad. Den framställs efter ett avtryck av över- och underkäken. Med hjälp av snarkskenan lyfts underkäken fram. Det hindrar tungan att falla bakåt och på så vis skapas förutsättningar att ta bort eller lindra besvären. Kort sagt förhindrar snarkskenan andningsuppehåll och snarkning genom att vidga andningsvägarna när du sover.