Allmäntandvård

Allmäntandvård

Allmän TandvårdHos oss på Vasa Tandklinik kan du få all typ av allmäntandvård såsom rutin undersökning (rutin kontroll), tandstens borttagning, rotfyllningar,mm.

Ge dina tänder  en långt och friskt liv!

Med god egenvård och regelbundna besök hos oss ger du dina tänder riktigt bra förutsättningar. Tänk på att regelbundna kontroller sänker risken för mer omfattande behandlingar.

Hur går det till vid en undersökning?

Många vuxna känner obehag och oro när de besöker tandläkaren. Hos de som inte gör regelbundna besök är rädsla ofta det vanligaste skälet till att man inte går. Det är viktigt att du besöker oss för att få en vana av regelbunden kontroll av dina tänder och din munhälsa. För oss är det viktigt att du känner att du får den information om behandlingen som du behöver för att känna dig trygg när du är här.
Vi talar om för dig hur dina tänder mår, vilka behandlingsalternativ som finns och lämnar förslag till lämplig behandling. Efter undersökningen kan du få ett protokoll som innehåller information om din tandhälsa, tandläkarens diagnos, och hur du ska sköta dina tänder. Vi talar med dig om den planerade vården och informerar dig om kostnaden.Du får en behandlingsplan om du ska behandlas vid mer än ett tillfälle, en skriftlig prisuppgift som täcker hela behandlingen, om det inte finns särskilda svårigheter att bedöma omfattningen. Du får också en uppskattning på hur lång tid den planerade vården tar.

Här nedan ser du vad som ingår i vår regelbundna kontroll:
Karies och småhål
Vi söker efter småhål eller begynnande hål som bör behandlas innan det blir så stort att tanden måste rotfyllas. Småhål kan snabbt och enkelt åtgärdas, med eller utan bedövning.
 Missfärgade tänder
Det har blivit allt enklare att få vitare tänder hos tandläkaren. Vi informerar och instruerar om lämplig metod .(Om du vill ha ljusare tänder finns idag mycket bra blektekniker. Med individuellt utformade blekskedar kan du bleka tänderna i hemmet).
 Blödande tandkött
Blöder tandköttet när du borstar tänderna är det oftast ett tecken på inflammation i tandkött.
 Fyllning eller emalj fraktur
Fyllning / emalj fraktur kan snabbt och enkelt åtgärdas hos oss.
 Tandvärk
En säker signal på att något är fel i tänderna, tuggmuskulaturen eller käklederna. Dessa besvär kan uppstå genom tandgnissling eller-pressning.
 Profylax:
Var rädd om dina tänder!
Förebyggande kontroll och underhåll av din munhälsa är bästa sättet att hålla tänderna friska och kostnaderna låga. Vi utarbetar en personlig plan för just dina behov. I lugn och ro går vi igenom vad som kan behöva göras och vad patienten tycker är viktigast. När vi går vidare i behandlingen fortsätter vi successivt att förklara vad vi ska göra och varför.
Vi på Vasa Tandklinik utbildar patienter på frågor om förebyggande underhåll av munhåla, tänder och tandkött. Detta inkluderar att informera patienterna om det korrekta sättet att borsta och tandtråda, samt hur kostval påverkas sin tandhälsa.
Med god egenvård och regelbundna besök hos oss ger du dina tänder riktigt bra förutsättningar. Tänk på att regelbundna kontroller sänker risken för mer omfattande behandlingar. Var rädd om dina tänder.
Fyllning:
Genom att kombinera de bästa materialen med den senaste tekniken skapar vi det leende du alltid drömt om. Vi strävar efter att vara minimalt invasiva i vårt arbete för att behålla så mycket som möjligt av den egna tandvävnaden och därmed uppnå hög kvalitet och lång hållbarhet.

BOKA TID
[webba_booking service=”39″]